חוזרים למרכז! הנחיות לתלמידי כיתות ז'-ח'-ט' והוריהם

חוזרים ללימודים סדירים במרכז!

אבל לפני שמכינים את התיקים – נשמח לעדכן את כולכם בהתנהלות שלנו בתקופת הראשונה ללימודים:

ביום חמישי בשבוע הבא – 7.10.22 – נפתח בהתרגשות רבה את שנת הלימודים תשפ"ב במרכז מדע שלנו, בשכבת ז'-ט'.

ברוכה הבאה לג'ולייט קגן מצטרפת אלינו לצוות המחוננים ותחליף אותי בייעוץ – בהצלחה ובהנאה ג'ולייט -אנו נתמוך בך ונסייע בהתאקלמות למרכז.

הימים הראשונים של השנה מלווים בהתרגשות, לעיתים בלבול, מתח והמון רגשות מעורבים. ימים אלו דורשים מאיתנו לתשומת לב וסבלנות.

עבורכם, לפחות חלק מהתלמידים, תקופה זו רגישה מאוד – אנחנו עושים כל שביכולתנו כך שתרגישו במרכז שלנו בטוחים, אהובים ושייכים ולערב את ג'ולייט, הייא ואותי, מנהלת המרכז, בכל נושא הדורש התייחסות מיוחדת.

בשבועיים הראשונים ללימודים אנו מקיימים בתחילת כל שיעור פעילות גיבוש והיכרות. פעילות זו חשובה מאוד להגברת החיבור והקשר בין כל באי המרכז, ויצירת כיתה מגובשת הפועלת יחד.

בעיקר בתקופה הראשונה, חשוב להקפיד על כללי ההתנהלות במרכז כדי לפתח הרגלי למידה והתנהלות נכונים, שיאפשרו לכל התלמידים שלנו להפיק את המירב מיום ההעשרה השבועי במרכז. חשוב להדגיש כי אחריות אישית היא חלק מתרבות הלימודים במרכז!

כללי ההתנהלות המרכזיים

1. הגעה עם ילקוט, מחברות (לפחות אחת שורות ואחת חשבון) וכלי כתיבה, לכל השיעורים.
  2. חשוב להביא מהבית אוכל ושתייה ולא להסתמך על הקפיטריה והמכונות לממכר משקאות וממתקים.
  3. קיים איסור יציאה לקפיטריה – עד להודעה חדשה מהמכללה.
  4. קיים איסור יציאה ממבנה המרכז אלא לצורך מעבר לשיעור מרוחק (אנו יוצאים יחד כל תלמידי הקורס והמורה).
  5. חשיבות ההגעה הסדירה למרכז.

חבר מביא חבר

אנו מעודדים אתכם התלמידים להביא חבר אורח לתל-חי אך לא יותר מאורח אחד בשנה לכל ילד/ה הלומדים במרכז. על התלמיד המארח לקבל אישור להבאת האורח מאוולין, רכזת המרכז, כדי שלא ייווצר מצב שנוצף באורחים וכדי לוודא שיש מקום בהסעות לתלמידים האורחים. כמו כן, יש לידע את מחנכ/ת הכיתה בבית הספר על ההיעדרות הצפויה של התלמיד האורח ועל התלמיד האורח להגיע אלינו עם אישור מההורים. אורח שיגיע ללא תיאום יוחזר לבית ספרו. אין להביא אורחים בעת טיולים ופעילויות מיוחדות של המרכז.

ההתנהלות ביום הלימודים הראשון

אנחנו נפתח את היום בכיתות ובקורסים לפי בחירות התלמידים.

בשיעור הראשון, אנחנו נעבור איתכם, התלמידים על ההתנהלות המשותפת שלנו במרכז: מעבר על הנהלים שלנו המתוארים למעלה, מה קורה בעת אירוע בטחוני/שריפה/רעידת אדמה, זהירות לגבי אנשים זרים הנמצאים בגבולות המרכז, ועוד. בשיעורים הבאים באותו יום כל מורה ייתן דגשים משלו המיוחדים להתנהלות התלמידים בקורס הספציפי. בסוף היום יינתן זמן לתלמידים שרוצים להחליף את קורסי הבחירה, על בסיס מקום פנוי.

ברבע שעה האחרונה, בסוף היום, נאפשר לילדים המעוניינים בכך לפנות לאוולין ואלי לצורך שינוי הקורס בו בחרו.

הנחיות קורונה – לתלמידים

תלמידים לא חייבים בהצגת תו ירוק בכניסתם לבית הספר.

שתי המגבלות היחידות עליהן נקפיד הן:

– איסור התקהלות במבנה של מעל ל – 50 תלמידים.

– שימוש במסכות בזמן השיעורים בכיתות.

– אוורור הכיתות

ושתהיה לנו שנה טובה מצמיחה ומהנה!

שלכם,

אפרת טל