ערב בישול נפלא בזום לצוות שמחפש הזדמנות להיפגש

ערב בישול נפלא, מרתק ובמיוחד טעיםםםםםםם, נערך ביום חמישי בערב 7.1.2021 בזום למורי המרכז בהדרכת המורה-השף יובל. צעד אחר צעד, החל מרשימת הקניות ועד לצקצוק השפתיים מהעונג, הוביל יובל את המורים, כל אחד במטבחו – בין רזי הכנת הפסטה המקצועית. תודה ענקית! היה נפלא. הנה רשימת הקניות שנדרשה

כלים:
סיר שטוח לרוטב (או מחבת מאוד גדולה)
סיר גדול לפסטה
מסננת לפסטה
כלי לערבוב
כזה שמועכים איתו פירה
סכין טובה
קולפן
קרש חיתוך
קערת כלבויניק לשים בה דברים תוך כדי

מצרכים:
חובה:
2 קילו עגבניות בשלות ואפילו רכות
10-15 עגבניות שרי (לא ענקיות)
4 שיני שום
פלפל חריף ירוק טרי
מלח
חבילת פסטה חצי קילו (כל צורה שתבחרו, יש פסטות מלאות, יש מאפונה, מה שאתם אוהבים בבית)
שמן זית! הרבה!

אופציונאלי:
תוספת כלשהי לרוטב (רעיונות: זיתים, ארטישוקים, קטניות (צריכות להיות מבושלות מראש), עגבניות מיובשות, פטריות, וכו וכו וכו,)
עלי תבלין טריים (כדאי מאוד)-בזיליקום הכי טעים פה, אפשר אורגנו/זעתר/טימין/אפילו פטרוזיליה, כל המרבה הרי זה משובח.
קישוא וגזר (נפרוס אותם עם קולפן והם יהיו על תקן פסטה, זה מוצלח)
אם מצאתם עגבניות עם הענף, שמרו את הענף!!

בקצרה: מתחילים בטיגון הפלפל החריף, אחריו שום ואחריו העגבניות ועשבי תיבול כמו בזיליקום, זעתר ועוד. מעבים את הרוטב בבחישה. בסיר שני מכינים פסטה בתוך הרבה מים שהומלחו ורותחים בזעם… אפשר לשפוך על הפסטה שהוכנה ונרחצה קלות במים קרים – את הרוטב הנפלא שהכנסתם. אפשר לטגן "מקלות" גזר וקישואים שהוכנו עם קולפן ולהוסיפם לפסטה. גבינה? לא כשאתם טבעוניים. בתיאבון

אופיר טועם    השף יובל בפעולה

כמה נהנים    אופיר ואורנה בפעולה

במהלך העבודה בישול בזום

יובל בהנחיה